Műhely: Beszélgetés TajtiBoy Együttessel

2013. április 11. Pécs, Pohnert_Dave

Pécs és környéke leghíresebb mulatós zenekara a TajtiBoy Együttes. Tajti Viktor és Turányi Gábor mesél pár szóban karrierjükről.

175217_198397816853360_5308422_o.jpg

P.D.:Meséljetek magatokról!

T.V.: 2007-ben kiadtam egy szóló nagylemezt,amin 1-2 saját dal és feldolgozás hallható. Pécs környékén rendezvényről rendezvényre kaptam felkérést.
Az egyik fellépésem alkalmával adtam egy promóciós CD-t Fásy Ádámnak – mert előtte léptem fel egy 45 perces műsorommal -, ha lát bennem valami fantáziát, akkor hívjon.  Pár napra rá hívott is és átbeszéltük, egyeztettük a dolgokat. Ekkor még egyedül léptem fel két táncos lány kíséretében.

T.G.: Én 2008-ban társultam Viktorhoz, így hangszerrel kiegészítve a zene is és a színpadkép is teljes lett. Nekem van zongorához végzettségem, így hivatalosan  2008-tól kezdve létezik a TajtiBoy Együttes.

P.D.: Viktor, te mióta foglalkozol a zenével?

T.V.: 1997-es évektől DJ voltam ,majd 8-10 évre rá karaoke showkat rendeztem pár éven át, ezek után  édesapám zenekarába találtam magam a színpadon.

P.D.: Mennyire vagytok megkeresettek?

T.V.:  Tavasztól – őszig bezárólag vannak a fellépési időszakok, azaz a szezon.
Jelenleg 5-6 műsorirodás partnerünk van és saját magunk is szervezzük a fellépéseket  hétről – hétre.

A zenei stílusunk a mulatós kategórián belül elég változatos, a lemezen lévő dalokat úgy írjuk meg vagy dolgozzuk át, hogy a fiatal korosztály és az idősek körében is kedvelt ütemű és hangzású legyen. Nem csak mulatós dalokat, hanem pop dalokat is írunk vagy dolgozunk fel, ennek köszönhetően lettünk ismertek itthon és a körülöttünk lévő országokban ahol Magyar zene a közkedvelt.

T.G.: Sok olyan hétvége van, hogy elindulunk péntek délelőtt és vasárnap éjjel érünk haza száraz kiégett aggyal.

Teljes cikk: Pécsi Zene

Az adott cikk linkje: https://paletta.baralib.hu/?p=246

Szólj hozzá!